Karen Sjouke

Ik ben Karen Sjouke en zo lang als ik me kan herinneren ben ik bezig met bewegen en bewogen (in de zin van “geraakt”) worden.

Al jong werd ik me bewust van het feit dat wanneer je bewogen wordt doordat iets ( muziek, een film) of iemand je raakt, dat voelbaar is in je lichaam. Zowel in negatieve als in positieve zin.

Dit fascineerde me en in deze fascinatie lag, achteraf bekeken, al de kiem voor mijn verdere ontwikkeling en het vak dat ik met veel plezier en passie tot op de dag van vandaag doe.

Ik heb Bewegingswetenschappen aan de V.U. in Amsterdam gestudeerd en heb me ontwikkeld tot een lichaamsgericht en psychomotore therapeut. Naast de specialisaties - seksueel trauma- en - persoonlijkheidsstoornissen- behandel ik ook mensen met andere klachten. Veel mensen met somatisch onverklaarde klachten vinden hun weg naar mij. Steeds vaker behandel ik mensen met burnout (achtige) klachten.
De focus is altijd: wat heeft het lichaam hierover te vertellen?

Ik werk binnen de lichaamsgerichte therapie met veel verschillende technieken o.a. ACT, EFT ( tappen), Pesso, Mindfulness, systemisch werk en familieopstellingen.

Vanaf 1987 heb ik in vele therapeutische settings gewerkt.

Ik werkte voor de Polikliniek PC Joris (Delft), PC Rosenburg, Psychotherapeutische deeltijd Bloemendaal, Parnassia , PsyQ, GGNet: polikliniek Scelta. Persoonlijkheids stoornissen.

Ik ben in september 2012 met mijn eigen praktijk gestart.